Na je studie
Dankzij de toenemende belangstelling voor het milieu, de groeiende bezorgdheid omtrent stedelijke ontwikkeling en sociale ongelijkheid, ruimtelijke planning en de recente toepassingen van digitale cartografie heb je met een diploma Geografie heel wat jobkansen. Je kan overal terecht waar milieu- en planningsvraagstukken centraal staan. Cartografie, milieubeleid, weersvoorspelling, ruimtelijk en stedelijk beleid, maar ook onderwijs en onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Zowel in bedrijven, studiebureaus, als in overheidsdiensten en semi-publieke instellingen.
Wat heb je geleerd?
Geografie is een interdisciplinaire wetenschap. Een vakgebied waarin de aandacht voor de ruimte én het duurzaam gebruik ervan centraal staat. Met een veelzijdige aanpak en open blik benaderen we zowel de maatschappij als de natuur en hoe ze elkaar beïnvloeden. Het is net deze veelzijdigheid die een van de belangrijkste troeven is van de geograaf. Daar staan we aan de VUB garant voor.
Verder studeren
Als bachelor in de geografie kan je, naast de master Geografie, ook deze masterprogramma’s volgen:
- Master in Geography (Engels)
- Master in de Stedenbouw en Ruimtelijke Planning
- Master in Urban Studies (Engels)
- Educatieve Master in de Wetenschappen en Technologie
Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.
Welke beroepen kan je uitoefenen?
Beeld je het al even in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je diploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met je diploma ben je als geen ander gewapend om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit?
Geografen die jou voorafgingen, vertellen je graag waar zij terechtkwamen en delen hun tips.
- Eli Weerts | Specialist geluidsmetingen bij het Agentschap Wegen en Verkeer
"Mijn job draait rond geluidsschermen langs Vlaamse wegen. Ik voer studies uit, controleer werven, ga op plaatsbezoek en doe controlemetingen achteraf. Gemiddeld ben ik twee keer per week op verplaatsing. Dat ik de studies en het theoretische werk kan afwisselen met die plaatsbezoeken vind ik een van de leukste aspecten aan mijn job."
Lees het volledige verhaal
Wist je dat we soms ook geografen zoeken aan de VUB?
Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als geograaf of specialist in geografische materies: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen.
Sluit je aan bij onze oud-studenten
Een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities vorm te geven en het verschil te maken in de wereld. Hoe kan de VUB jou en 75.000 andere oud-studenten, naast een diploma, een springplank bieden als afgestudeerde? Als alumnus(a) is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt, dus:
... het loont de moeite!
- Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
- Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
- Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
- Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
- Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.