Toelatingsvoorwaarden
Welk diploma is vereist?
Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.
Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.
Welke toegangsproeven moet ik afleggen?
Indien u in Vlaanderen de 3-jarige master-na-master huisartsgeneeskunde wenst te volgen, moet u deelnemen aan de interuniversitaire bekwaamheidsprocedure (*).
De bekwaamheidsprocedure wordt éénmaal per academiejaar georganiseerd en bestaat uit drie fasen:
- fase 1 is de administratieve fase waarbij de kandidaat formele voorwaarden moet vervullen om te worden opgenomen in een interuniversitaire (inschrijvings)lijst voor deelname aan fase 2, nl. het afleggen van de eigenlijke bekwaamheidstoets. Deze fase moet volledig doorlopen zijn uiterlijk midden mei.
- fase 2 bestaat uit het afleggen van de bekwaamheidstoets waarbij huisartsgeneeskundige basisattitudes, vaardigheden en kennis worden getoetst (telkens 2e vrijdag van juni);
- fase 3 bestaat uit een interuniversitair jury-examen en is bedoeld voor de kandidaten die niet geslaagd zijn in fase 2. Op deze manier krijgt elke kandidaat de gelegenheid om zijn huisartsgeneeskundige bekwaamheid alsnog te verdedigen (week na de bekwaamheidsproef).
Voor meer informatie of inschrijven kan u contact opnemen met Petra Van den Borre
Zijn er taalvoorwaarden?
Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.
Zijn er nog andere voorwaarden?
Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Huisartsgeneeskunde te starten.
Schrijf je in!
Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in België en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.
Alles over het inschrijvingsproces
Vragen over de inschrijvingsprocedure? Geen paniek, we hebben handige tips voor je inschrijving, een stap-voor-stap gids doorheen de aanmeldingsprocedure en een antwoord op de meestgestelde vragen.