Voedingsbiotechnologie
In deze afstudeerrichting Voedingsbiotechnologie ligt de nadruk op de fundamentele studie en de toepassingen van de productieprocessen in de voedingsindustrie, de agrochemie en de chemische en farmaceutische industrie. Micro-organismen en enzymen spelen hierbij een belangrijke rol. Verder wordt aandacht besteed aan de chemische, nutritionele en technologische aspecten van levensmiddelen, voedselveiligheid en de relatie tussen voeding en gezondheid. Ook nieuwe trends zoals predictieve microbiologie en functionele levensmiddelen komen aan bod.
Het studiepakket bestaat uit vijf modules:
- verplichte opleidingsonderdelen
- afstudeerrichting
- industriële stage
- masterproef
- keuze-opleidingsonderdelen
Master of Science in de Bio-ingenieurswetenschappen: chemie en bioprocestechnologie: voedingsbiotechnologie
Verplichte opleidingsonderdelen
Masterjaar 1
Masterjaar 2
Afstudeerrichting: voedingsbiotechnologie
Masterjaar 1
Masterjaar 2
Industriële stage
De stageperiode valt tussen het eerste en het tweede masterjaar tijdens de maanden juli, augustus of september.
Masterproef
Keuze-opleidingsonderdelen
Je kiest voor 6 ECTS-credits uit onderstaande opties (of 3 indien je de stage van 7 ECTS-credits kiest)