Voedingsbiotechnologie

In deze afstudeerrichting Voedingsbiotechnologie ligt de nadruk op de fundamentele studie en de toepassingen van de productieprocessen in de voedingsindustrie, de agrochemie en de chemische en farmaceutische industrie. Micro-organismen en enzymen spelen hierbij een belangrijke rol. Verder wordt aandacht besteed aan de chemische, nutritionele en technologische aspecten van levensmiddelen, voedselveiligheid en de relatie tussen voeding en gezondheid. Ook nieuwe trends zoals predictieve microbiologie en functionele levensmiddelen komen aan bod.



Het studiepakket bestaat uit vijf modules:

- verplichte opleidingsonderdelen

- afstudeerrichting

- industriële stage

- masterproef

- keuze-opleidingsonderdelen

Master of Science in de Bio-ingenieurswetenschappen: chemie en bioprocestechnologie: voedingsbiotechnologie

Verplichte opleidingsonderdelen

Masterjaar 1

Masterjaar 2

Afstudeerrichting: voedingsbiotechnologie

Masterjaar 1

Masterjaar 2

Industriële stage

 De stageperiode valt tussen het eerste en het tweede masterjaar tijdens de maanden juli, augustus of september.

7 ECTS

Masterproef

Keuze-opleidingsonderdelen

Je kiest voor 6 ECTS-credits uit onderstaande opties (of 3 indien je de stage van 7 ECTS-credits kiest)

Chemische Biotechnologie

Biochemische Biotechnologie

Medische Biotechnologie

Moleculaire Biotechnologie

Chemie

Milieu

Eiwitchemie

Biologie

De keuzestudiedelen ‘Proefdierkunde 1’ en ‘Proefdierkunde 2’ kunnen slechts opgenomen worden in het 2e jaar Master.

Microbiologie

Technologisch Ondernemen

3 ECTS

Chemische biotechnologie

Humane Wetenschappen

Data-analyse

Totaal aantal studiepunten
120