VUB Equality Network
Groepen, organisaties en andere VUB’ers die werken rond gelijkheid en inclusie een uitwisselingsplatform, praktische ondersteuning en een podium geven om hen te verbinden en te versterken. Dat is het doel van het gloednieuwe VUB Equality Network (VEN), dat het Equality Team van de VUB op donderdag 26 november lanceert via een online evenement. Het VEN wil alle VUB'ers (studenten én personeel) en alle groepen die op de VUB al aan gelijkheid en inclusie werken in een netwerk verbinden.
Erkenning, verbinding, versterking
VEN heeft als doel om als een megafoon te fungeren voor de problemen en oplossingen die haar leden formuleren, om hen te connecteren en te ondersteunen, maar ook om het VUB gelijkheidsbeleid te co-creëren. Het netwerk verbindt de verschillende groepen, maar zorgt er vooral voor dat hun belangrijke werk zowel gezien en gehoord wordt op de universiteit alsook doorweegt op het beleid.
Het netwerk begon te groeien naar aanleiding van het gesprek over racisme. Daar werd de grote nood aan meer stemmen die meedenken over het beleid op de VUB heel duidelijk.
Lancering met panelgesprek op 26/11
Het startschot van het VUB Equality Network is een online panelgesprek met Iman Lechkar (namens RHEA en de Fatima Mernissi Leerstoel), Olivier Tshinkobo (alumnus, deelnemer gesprek over racisme), Lena Imeraj (namens BIRMM, BCUS en Cosmopolis), Ange-Vanessa Nsanzineza (namens #WeDecolonizeVUB), Inas Djelloul (namens MixOmnia) en Chantelle Motsi (namens ASCOM). Moderator van dienst is VUB’er Nadia Naji.
Wil jij werken rond inclusie en gelijkheid aan de VUB? Of ben je er actief mee bezig? Schrijf je dan in via de banner om het online panelgesprek bij te wonen op 26/11.
Praktisch:
Donderdag 26 november, 17h - 18h30
Online, via Zoom.
In het Engels.
Inschijven
*Je ontvangt een Zoom-link voor de online sessie nadat je bent ingeschreven.
*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig” verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.